Country House

Located on the edge of a rural village with wide views across the landscape, this unlisted Victorian house lacked any direct connection to its extensive gardens. The clients wished to add a garden room that would link the kitchen with the surrounding landscape and provide a place where the family could gather informally. 

The glazed frame design of the new addition contrasts with the solidity of the host but remains sympathetic to its setting through the use of traditional materials including bath stone ashlar and pre-formed metal sheets. In advance of the construction of the new space a number of alterations to the house were made including the creation of a large opening through to the kitchen and a new staircase into converted basement rooms below.   

 

 

Location:  Somerset

Status: Completed 2012

 

Awards:

RIBA Awards 2013 - Shortlisted

 

Press:

RIBA Journal, 10/2013

Architects Journal, 04/2013

 

With Designscape Architects