Mark Wray Architects
W_VAM_05b_1500x1500.jpg

V&A / RIBA

PBVAA02.jpg

V&A / RIBA Study Rooms

 
 

 Creating a new home for the RIBA collection at the V&A Museum

The Royal Institute of British Architects' project to relocate their drawings and archives collection to the Victoria & Albert Museum has created the world's most comprehensive architectural resource. Located in the Grade II* listed Henry Cole Wing of the Museum, the HLF funded scheme involved the re-organisation of the existing accommodation to create new offices for curators, conservation workshops and archive storage space for both institutions.  The public face of the project is the remodelled study rooms that combine new oak -lined insertions and library mezzanine with bespoke designed furniture to create an elegant and calm environment for learning. Mark Wray was the Project Architect at Wright & Wright Architects for the the project.

 
PBVAA05a.jpg
PBVAA03.jpg
PBVAA01a.jpg

 

 

Location:  Kensington, London

Client: Victoria & Albert Museum / RIBA

Status: Completed 2006

 

With Wright & Wright Architects